Geplaatst op

Regenton – afkoppelsteen – regenpijp

Beschrijving van de situatie

De kunststof regenpijp aan de zijgevel van deze prachtige woning is afgebroken. De zinken regenpijp aan de andere gevel is gehavend en lek. Deze villa ligt middenin een bosrijk gebied. Daardoor is er veel vallend blad 

Wens van de bewoners

De bewoners willen beide regenpijpen vervangen zien door zinken exemplaren. Aan de linker gevel moet die gekoppeld worden aan een eikenhouten regenton en worden voorzien van een bladvanger. De rechter pijp moet worden afgesloten van het riool. 

Gerealiseerde oplossing

Beide regenpijpen zijn vervangen door 80mm zink en opnieuw verankerd. De linker pijp koppelen we aan de eikenhouten ton met een speedy vulautomaat (en inwendige bladvanger). Onderaan de pijp plaatsen we een extra bladvanger: de afvoer zat al behoorlijk vol met blad. 

De rechter pijp plaatsen we vanwege de beperkte ruimte niet meer aan de zijkant van de woning maar aan de voorzijde. Deze komt uit in een afkoppelsteen. De rioolbuis sluiten we iets onder de grond af met een deksel met schroefdraad. Zo blijft die bereikbaar én indien nodig te openen. 

Afkoppelsteen
Eikenhouten regeton
Zinken regenpijp
Riool afsluiting
Zinken bladvanger