Geplaatst op Geef een reactie

Eikenhouten ton voor, SLIM wandtank achter

Beschrijving van de situatie

Deze prachtige woning in Het Gooi, gebouwd in jaren dertig stijl, heeft rondom zinken regenpijpen. Het hemelwater verdwijnt zoals op de meeste plaatsen in Nederland in het riool. De detaillering van de woning is erg mooi. Dat stelt ‘eisen’ aan de te plaatsen regenton. 

Wens van de bewoners

De bewoners willen water dat zowel op het hoofddak als op het platte dak valt zoveel mogelijk opvangen om te kunnen gebruiken. Voor het fraai willen ze aan de voorzijde van de woning een echte blikvanger. De groene ton achter de woning zal op termijn worden ‘overwoekerd’ door een klimhortensia.

Gerealiseerde oplossing

Beide regenpijpen hebben we voorzien van een Sarei zinken vulautomaat. De slang die we hierbij gebruiken is van de best mogelijke kwaliteit. Die is minder vatbaar voor klimaatschommelingen, UV en temperatuurverschillen. De eiken ton staat op een stukje recent aangelegd bestrating. De groene SLIM wandtank is uiteraard verankerd aan de muur.

Zinken regenpijp met sarei vulautomaat en eiken regenton
Zinken regenpijp met sarei vulautomaat en eiken regenton
Regenzuil met sarei vulautomaat
Regenzuil met sarei vulautomaat geplaatst door Laat het regenen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *