Geplaatst op Geef een reactie

Zinken regenpijpen

Beschrijving van de situatie

Aan deze vrijstaande woning, gebouwd in jaren dertig stijl met grote oversteek, zitten kunststof regenpijpen. Die zijn inmiddels niet meer zo fraai, sommige muurbeugels hebben de tand des tijds niet doorstaan. Aan het garagedak zitten kunststof uitlopen en eveneens kunststof regenpijpen. 

Wens van de bewoners

De bewoners hebben eigenlijk maar één wens: alle regenpijpen vervangen door zinken exemplaren inclusief de dakuitlopen van de garage. Voor het fraai moet het aantal muurbeugels en wrongen worden verhoogd van vier naar vijf exemplaren. 

Gerealiseerde oplossing

Rondom het huis zijn de vier regenpijpen vervangen door zinken exemplaren met zinken muurbeugels en wrongen. Vanaf de dakgoot is gebruik gemaakt van schuivende sprongstukken, aan het platte dak zitten voortaan zinken stadsuitlopen. De muurbeugels zijn steeds op dezelfde hoogte geplaatst. 

Kunststof regenpijp
Zinken regenpijp
Zinken regenpijpbeugel
Zinken regenpijp
Zinken regenpijp met stadsuitloop
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *