Geplaatst op Geef een reactie

Een school vol regentonnen

Beschrijving van de situatie

Op een basisschool in Ede met de prachtige naam De Lettertuin werken docenten en ouders van de ruim tweehonderd leerlingen nauw samen om het schoolplein groener en kindvriendelijker te maken. Om zo de veilige en warme plek die een school moet zijn verder vorm te geven. Deze school die in 1960 is gebouwd, beschikt over een prachtige patiotuin en een u-vormig schoolplein.  

 

Wens van de bewoners

Binnen de ambitie om ‘de kinderen uit te rusten met de kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om over een aantal jaren als volwassenen in onze maatschappij te kunnen functioneren’ past naadloos het installeren van een vijftal regentonnen. Opdat de kinderen leren hoe we zinvol met regenwater kunnen omgaan. Die kapotte stalen regenpijp moest meteen ook maar worden vervangen.

Gerealiseerde oplossing

Rondom de school hebben we vijf regenzuilen geplaatst. Er is voor deze tonnen gekozen omdat ze hoog, rank en erg stevig zijn. Afhankelijk van de naastgelegen regenpijpen hebben we 100 of 80mm vulautomaten gebruikt. De standaard kranen hebben we vervangen door exemplaren die middels een ‘sleutel’ afsluitbaar zijn. De stalen regenpijp – die is beter bestand tegen  enthousiast voetballende kinderen – hebben we één op één vervangen. 

Kilian regenzuil
Kilian regenzuil
Kilian regenzuil
Kilian regenzuil
Kilian regenzuil
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *