Geplaatst op

Classic (650l) aan vierkante regenpijp. Harcostar aan schuurtje

Beschrijving van de situatie

In een fraaie wijk van Utrecht ligt deze bijzondere hoekwoning. Aan de zijkant van dit huis ligt een smalle groenstrook waar de rechthoekige regenpijp op uitkomt. Deze regenpijp ligt verdiept met als gevolg een geheel vlakke zijgevel. Mooi! Achter de woning(en) een pad dat de achtertuinen toegankelijk maakt. De tuinschuurtjes worden steeds gedeeld met de buren.

Wens van de bewoners

De bewoners willen water dat op het hoofddak valt zoveel mogelijk opvangen en kiezen voor een grote Classic regenton met een inhoud van maar liefst 650 liter. Daarnaast is de wens om het water dat op het schuurtje valt op te vangen waarbij de ton gedeeld zal worden met de buren. Hier volstaat een eenvoudige regenton die netjes wegvalt tussen de diverse afvalcontainers . 

Gerealiseerde oplossing

Voor de vierkante regenpijp gebruiken we de Garantia quattro vulautomaat. Deze plaatsen we bewust iets uit het midden om zoveel mogelijk water op te kunnen vangen. Hieraan koppelen we de Classic met de grote inhoud van 650 liter. Deze plaatsen we op zes stoeptegels nadat we de grond geëffend hebben. Aan het schuurtje komt een Harcostar regenton op een driedelige voet. De standaard kunststof kraan vervangen we door een messing kraan. Die gaat veel langer mee. 

Inwendige vierkante regenpijp
Zo wordt een regenzuil geplaatst
Harcostar geplaatst bij schuurtje
Regenzuil geplaats tegen zijgevel in Utrecht
Regenzuil geplaatst