Geplaatst op Geef een reactie

Eikenhouten tonnen aan een charmant huisje

Beschrijving van de situatie

Centraal in het land aan een prachtig hofje, ligt dit ontzettend fraaie visserswoninkje. Of was het toch een deel van een boerderij? De kunststof regenpijpen zijn goed toegankelijk, zowel voor het huis als achter. Omdat we alles via de mail hebben afgestemd blijft het een gok wat we in de praktijk aantreffen. Kunnen we overal goed bij? Hoe is de staat van de hemelwaterafvoeren?

Wens van de bewoners

De even charmante bewoonster, bekend van columns en tv, leeft zeer bewust. Zij wilde graag aan de voor- en achterzijde een fraaie oplossing om regenwater op te vangen. Omdat de tuin niet al te groot is en één ton via de woning naar de achtertuin moest worden gebracht, is besloten 190 liter eikenhouten regentonnen te installeren. Een maatje groter had niet gepast.

Gerealiseerde oplossing

Zoals te doen gebruikelijk hebben we de grond onder de tonnen iets geëgaliseerd. Een waterpas geplaatste ton staat nou eenmaal stabieler en fraaier! Tussen tonnen en regenpijp hebben we Rapido vulautomaten geplaatst. Door de inwendige bladvanger blijft de ton van binnen schoner. Klus geklaard, mede dankzij de  gastvrijheid en heerlijke koffie met kaneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *