Geplaatst op

Aan- en afkoppelen in Lexmond

Beschrijving van de situatie

Een plaatje van een woning in het schattige centrum van Lexmond. Met zonnepanelen en een laadpaal. En een achtertuin die sprookjesachtig mooi is. De regenpijp aan de voorzijde is afgekoppeld maar dusdanig dat het regenwater alsnog direct het riool instroomt. Aan de achterzijde van het huis komen voldoende regenpijpen uit. Die allemaal rechtstreeks in verbinding staan met het riool. 

 

Wens van de bewoners

“Kunnen jullie langskomen voor goed advies?” Samen met de bewoonster hebben we vervolgens een plan gemaakt. “Die afgekoppelde zinken regenpijp moet worden aangepast”, hier willen ze graag een afkoppelsteen. “Langs het tuinpad komt een Aqua Tower vanwege diens vele aankoppelmogelijkheden. Een kraan aan de zijkant is hier praktischer. Achterin de tuin is op twee plekken ruimte voor een 225 liter groot wijnvat. En helemaal achterin past nog een Aqua Tower met een inhoud van maar liefst 650 liter.”

Gerealiseerde oplossing

De zinken regenpijp is aangepast, de afkoppelsteen is – bewust iets hoger dan anders – geplaatst. Aan de zijkant van het huis hebben we de ondergrond geëgaliseerd en de kleine Aqua Tower (aan een Avanti vulautomaat) geplaatst. Met de kraan aan de zijkant, zo is de doorgang net wat groter. Achterin, op houten onderzetters, zijn twee wijnvaten geplaats. Eenmaal gebruikten we een Avanti en eenmaal een Rapido vulautomaat met winterstand. Aan de achterzijde van de schuur is – via de zijkant verankerd – de grootste Aqua Tower geplaatst. Omdat de regenpijp hier verder weg zit hebben we een langere vulautomaatslang gebruikt. De ton is voorzien van twee kranen, eentje is verbonden met een druppelslang van 7.5 meter.

Wat een mooie opdracht was dit!

Afkoppelen
Afkoppelsteen Trewatin
Grondwerkzaamheden
Eikenhouten regenton
Avanti vulautomaat
Eikenhouten regenton
Eikenhouten regenton
Hier komt een Aqua Tower
Vulautomaat Avanti met lange slang
Aqua Tower 650