Elke school een regenton

Water is educatie. Elke school een regenton

Zullen we van ‘water is educatie’ dé slogan van dit schooljaar maken?

We spoelen in de praktijk vrijwel al het regenwater weg via het riool. Zo ook op scholen. Dat is niet alleen zonde – bodem en grondwaterpeil worden er niet beter van – u mist daarmee ook de educatieve waarde van dat water.
Dat bracht ons op het idee om de installatie van regentonnen en een stukje educatie voor groepen 7 en 8 te combineren. Ook iets voor uw school?

Water is educatie
Nederland, het land van steeds meer droge periodes en van hevige stortbuien. Al dat regenwater, daar moeten we en daar kúnnen we iets mee. Toch spoelen we in de praktijk vrijwel al dat water weg via het riool. Zo ook op uw school. Duizenden, nee tienduizenden liters water per jaar. Dat is niet alleen zonde – de bodem en het grondwaterpeil worden er in ieder geval niet beter van – u mist daarmee ook de educatieve waarde van dat water.

Koop een ton
Door het plaatsen van één of enkele regentonnen draagt u niet alleen een klein steentje bij, het biedt u kansen om het onderwerp ‘opvangen en gebruiken van hemelwater’ te gebruiken tijdens uw lessen. Binnen – Hoeveel water valt er nou eigenlijk tijdens een hevige regenbui? Waar blijft al dat water? Hoe zouden we daar anders mee kunnen omgaan? – maar ook buiten tijdens een les biologie bijvoorbeeld of voor in de schooltuin.

Ons idee
Enkele instanties gingen u al voor. Dat bracht ons op een idee. Stel nou dat we het één – de installatie van regentonnen – met het ander – een stukje educatie voor groepen 7 en 8 – combineren? Met onze achtergrond (universitair geschoolde vaders van schoolgaande kinderen) durven we het best aan om uw kinderen een half uur van alles te vertellen over hemelwater, wat we er nú mee doen en wat we ermee zouden moeten doen.

Contact
Als u het contactformulier hiernaast invult nemen wij contact met u op. Dan bespreken we samen wat de mogelijkheden, uw wensen en onze ideeën zijn. Want zeg nou zelf, in het land van droge periodes en hevige stortbuien zou elk kind toch moeten weten hoeveel water er – vaak nutteloos – op een dak valt? En wat we daar allemaal mee hadden kunnen doen? 

Water is educatie is wat ons betreft dé slogan voor het komende schooljaar.

Contactformulier

 

Aantal gewenste regentonnen: 1
Aantal: 1
Aantal: 1