Geplaatst op

Kilian regenzuil Woerden

Beschrijving van de situatie

Hoe mooi zou het zijn wanneer in deze groene, fraaie achtertuin in Woerden ruimte kon worden gemaakt voor een regenton. Er is echter maar weinig plek. Na overleg – via de app worden wensen besproken en foto’s gedeeld – komen we tot de conclusie dat een Kilian regenzuil precies zou moeten passen. 

Wens van de bewoners

Behalve dat er een regenton moet worden geïnstalleerd – met enig passen en meten lukt dat – is de vraag of we ook meteen de regenpijp opnieuw willen ‘verankeren’. Meerdere muurbeugels zijn in de loop van de tijd gebroken. 

Gerealiseerde oplossing

Daar draait Arjan zijn hand niet voor om en in mum van tijd staat de Kilian op zijn plek en zit de regenpijp – letterlijk – weer muurvast. De ton koppelen we aan de regenpijp met een avanti vulautomaat. Doordat die met een boorgat wordt gemonteerd is het zagen ín en verder loshalen ván de regenpijp niet nodig. Bovendien wordt deze vulautomaat vastgeschroefd aan de pijp. Dat is wel zo stevig.

regenzuil Kilian