Geplaatst op

Water is educatie deel 2

Beschrijving van de situatie

Een basisschool in De Bilt, gehuisvest in misschien wel het mooiste schoolgebouw binnen de gemeente, reageerde op onze campagne. Deze school was al voornemens om het schoolplein groener en kindvriendelijker te maken en vond een uitbreiding van die plannen met meerdere regentonnen een prachtig idee. Deze moderne school in een jarendertig jasje heeft een groot schoolplein, ligt middenin een fraai gerenoveerd wijkje en is omzoomd met grote bomen. 

 

Wens van de bewoners

De school vindt het belangrijk dat het kinderen een plek  kan bieden waar ze zich veilig voelen, zichzelf kunnen zijn en met plezier naar toe gaan. Samen ontdekken, onderzoeken, leren, werken en spelen; het is allemaal fijn. Kinderen leren hoe zinvol met regenwater om te gaan. 

Of we dan ook iets konden doen aan enkele verstopping en kapotte regenpijpen. 

Gerealiseerde oplossing

Rondom de school hebben we in vrijwel alle regenpijpen bladvangers aangebracht. Gegeven sommige verstoppingen geen overbodige luxe. Grote loofbomen verliezen nou eenmaal veel blad.  Samen met RRS hebben we enkele verstoppingen onderzocht. Uiteindelijk hebben wijzelf moeten graven om een ernstige verstopping te verhelpen. Plastic drinkbekers passen precies in een regenpijp… Daarnaast hebben we drie tonnen geïnstalleerd: een eikenhouten vat, een Elegance en een Kilian. Het schuurtje op het plein is nu voorzien van een dakgootje en regenpijp. En op meerdere plekken, dusdanig dat de kinderen er geen hinder van ondervinden, zijn afkoppelstenen aangebracht. Een mooie klus bij een prachtige school!