Geplaatst op Geef een reactie

Regenschutting in Bleiswijk

Beschrijving van de situatie

Op drie kwartier rijden van ons ‘hoofdkantoor’, waar er geen zand maar klei in de grond zit staat deze mooie woning. De bewoners waren al bezig om regenwater op te vangen maar willen daarin forse stappen nemen. Rondom de woning zitten 80mm kunststof regenpijpen. Aan de achterkant van de woning zit een glazen overkapping. Hieraan is in de oude situatie een 2 in 1 regenton gekoppeld. 

Wens van de bewoners

De bewoners willen veel water gaan opvangen en rondom de woning driemaal twee regenschutting regentonnen geplaatst hebben. Aan de voor- en achterkant moeten deze tonnen gestapeld worden. Aan de overkapping zal de 2 in 1 regenton worden vervangen. Hier zal de regenschutting horizontaal worden geplaatst. Een grote klus die veel voorbereiding vraagt én beslist veel tijd in beslag neemt. Niet meteen het werk dat je zelf wil uitvoeren.

Gerealiseerde oplossing

Aan de voor- en achterkant plaatsen we twee verticale geïmpregneerde balken. Deze ‘steunen’ op een antraciet grijze betonnen afsluitband. Die hebben we ter plekke op maat gezaagd. Aan deze balken zijn de tonnen gestapeld gemonteerd. In de ton niet de standaard kunststof kraan maar een chromen exemplaar. In de tuin hebben we een frame gemaakt van geïmpregneerde palen. Deze zijn op maaiveldniveau voorzien van postsavers. De regenpijp die uit de pilaar van de overkapping kwam is verlengd en komt nu uit in de tuin. Een grote, ingrijpende en fraaie opdracht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *