Geplaatst op

Mini Rainsaver in Bilthoven

Beschrijving van de situatie

Een tussenwoning in een fijne wijk van Bilthoven. Met een groene, bloeiende tuin. En reeds een (kunststof) regenton aan het schuurtje in de achtertuin. Deze bewoonster draagt graag haar steentje bij aan het grondwaterpeil en het verminderen van ‘verspilling’ van schoon drinkwater. Die ton is echter niet zo fraai (meer) aangesloten. En er is een aanvullende wens

Wens van de bewoners

De ton in de achtertuin levert best wel wat water op maar er is ruimte voor nog een kleine ton. In overleg is daarop besloten om ook een Mini rainsaver aan te sluiten. Zo zal de beschikbare pak ‘m beet 200 liter worden vergroot naar 300 liter. Met regenton voet uiteraard.

Gerealiseerde oplossing

Omdat de oude ton niet goed was aangesloten en de regenpijp uit diverse korte stukken bestond hebben we dat eerst aangepakt: de regenpijp grotendeels vervangen en de bestaande ton opnieuw aansluiten (met een Avanti vulautomaat). De plek waar de mini rainsaver moest komen is geëgaliseerd waarna dit extra tonnetje is geplaatst. Ook deze is gekoppeld middels een Avanti vulautomaat. 

Regenpijp
Kunststof regenton
Avanti vulautomaat
Mini rainsaver
Mini rainsaver